lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Övrigt

Övriga framträdanden

HT 2020

Vittnade i Malmö tingsrätt angående det rättsliga läget beträffande bygglov och marköverlåtelse. Domen finns att läsa här.

HT 2019

Deltagare vid nordisk samverkansmöte för forskning inom fastighetsvetenskap i Stockholm, KTH. Deltagande universitet var Lunds Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, Aalborg University, Aalto University och NMBU.

HT 2018

Presenterat bakgrund till forskningen och resultat i halvtid för Justitiedepartementet och delar av Näringsdepartementet.

 

VT 2018

Jag, tillsammans med Fredrik Warnquist, skriver om enskilt huvudmannaskap och bygglov i Samhällsbyggaren 2018 nr 1 - Den inte så svartvita juridiken.

 

VT 2017

Presenterat forskningsprojektet och grundläggande frågeställningar på Föreningen Sveriges Stadsbyggares (tidigare Svenska Kommunal-Tekniska förening) lantmäteridagar i Göteborg.

HT 2016

Tagit fram och genomfört grundläggande utbildning i plan- och bygglagen för Fredersen Advokatbyrå.


VT 2016

Presenterat grundläggande expropriation- och ersättningsrätt för allmänna och enskilda ändamål för kinesisk delegation från Guangzhou.

Kommenterat villkor för bygglov i Vellinge kommun i Sydsvenskan den 29 februari, samt fått medhåll från andra aktörer inom fastighetsrätten den 1 mars. Artiklarna kan ni läsa här:
Sydsvenskans artikel "Vellinge krävde mark för bygglov", måndagen 29 februari.
Sydsvenskans artikel "Experter sågar påtvingad affär", tisdagen 1 mars.

Sidansvarig: